Майонеза

Продукти:
пресни яйца,олио (за 1 жълтък са необходими 60-70 мл. олио), лимонов сок, сол.

Начин на приготвяне:
Много внимателно отделете жълтъка от белтъка. Разбийте жълтъците най-добре в порцеланов съд с обло дъно. Използвайте миксер или дървена лъжица. Прибавете олиото в началото капка по капка, като бъркате непрекъснато. На тънка струйка прибавете олиото едва тогава когато се получи гладка, лъскава майонеза. Изкуството е да се изчаква жълтъка да погълне всичкото олио и едва тогава да се добави ново. Готовата майонеза посолете и подкиселете с лимоновия сок.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s