Ориз с масло

Продукти:
200гр. ориз, 50гр. масло, чер пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Затоплете маслото и в него сложете ориза. Когато стане стъклен, прибавете 600 мл. вода (бульон). Посолете, прибавете смлян чер пипер, затворете съда с капак и оставете да ври на тих огън, докато напълно поеме бульона. Гарнитурата с ориз за пилешко месо и риба става по-вкусна, ако към сварения ориз прибавите много ситно нарязан морков, ситно нарязан магданоз и грах от консерва. Ако ще предлагате ориза към печено телешко или свинско месо, може да прибавите към него настъргано сирене.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s