Сос Бешамел

Продукти:
500 мл. прясно мляко, 40-50 гр. масло, 3 равни с.л. брашно, сол.

Начин на приготвяне:
Пригответе светла запръжка от маслото и брашното, разредете с хладкото прясно мляко, като непрекъснато бъркате, за да се получи гладък сос, посолете. Сосът ще стане по-вкусен, ако го разредите наполовина с мляко и наполовина с бульон. Поднесете с варени зеленчуци, месо, риба и яйца.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s