Сос от хрян

Продукти:
2-3 корена от хрян, 1 филия бял хляб, 1 сочна ябълка, 1 лъжичка пудра захар, 2-3 лъжици оцет, (100 гр.кисело мляко), 50 мл. прясно мляко, сол.

Начин на приготвяне:
Настържете на ситно корените на хряна. Прибавете накисната и изкисната в прясно мляко среда на хляба. Настържете ябълката на ситно ренде, изстискайте я и я прибавете към сместа, поръсете с пудрата захар, посолете на вкус, подкиселете с оцета или киселото мляко. Разредете(като бъркате непрекъснато)с гореща вода или с бульон от кости или месо. Сосът е подходящ като добавка към студени печени и варени меса, към котлети, варена кокошка, салами, замразена пача.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s