Бананов кекс с ванилова крем – глазура

Продукти:
60–70 гр. маргарин, 2 банана, 2 яйца,1/2 кофичка кисело мляко, 2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 1/2 ч.ч. захар, 1 ч.л. сода за хляб, 1/2 ч.л.сол, масло за намазване, брашно за поръсване.

Зa глазурата:
200 гр. сирене „Крема”, 1 1/2 ч.ч. пудра захар, 2 с.л. маргарин, 1/2 капсула лимонена есенция, 1 пакетче ванилия.

Начин на приготвяне:
Маргаринът и захарта се разбиват с телена бъркалка. Яйцата се разбиват в отделен съд, докато удвоят обема си. Содата се смесва с киселото мляко. Брашното се пресява и се поръсва със солта. Постепенно, като се бърка с телена бъркалка, при яйцата се сипва половината брашно, налива се половината кисело мляко и процедурата се повтаря, като продължава да се бърка. Трябва да се получи хомогенна смес. Бананите се пюрират с прясно мляко, наливат се в брашнената смес и се разбърква добре. Добавят се смесените маргарин и захар и се ароматизира с ванилия. Тестото се разпределя в намазнена и нарбашнена тава. Пече се около 25–30 минути в предварително загрята до 160 градуса фурна. Сиренето „Крема” се разбива в купа и към него се добавя разстопения (но не горещ) маргарин. Ароматизира се с лимоновата есенция и ванилията и постепенно, като се бърка, сипва се пудра захар. Трябва да се получи гъста хомогенна смес. Охладеният кекс се обръща в подходящ поднос и се покрива с изстиналата глазура. Оставя се в хладилник за 1 час, за да стегне.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s