Домашен кекс

Продукти:
600 гр. брашно, 6 яйца, 250 мл. сметана, 30 гр.краве масло, 400 гр. захар, 1 ч.л. сода за хляб, 2 с.л. какао, настъргана кора от лимон, масло за тавата.

Начин на приготвяне:
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват добре. Към жълтъците се прибавят сметаната, маслото и захарта и се разбиват добре. Към сместа се сипва пресятото брашно с прибавената сода, добавят се и белтъците и получената смес се обърква до получаването на еднородно гладко тесто. Тестото се разделя на две и към едната половина се прибавя какаото. Светлото и тъмно тесто се изсипват в намазнена тавичка, като се разделят на части така, че да се получат мраморни шарки. Кексът се пече около 40 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Сервира се топъл, поръсен с настъргана лимонова кора.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s