Лешников крем

Продукти:
500 гр. лешници, 1 л. вода, 200 гр. брашно, 250 гр.кристална захар.

За млечния крем:
1 л. прясно мляко, 4 жълтъка, 150 гр. брашно, 350 гр. кристална захар.

За украса:
цели лешници.

Начин на пригoтвяне:
Лешниците се запичат и смилат. Заливат се с водата, накисват се и се прецеждат през марля. Разбъркват се с брашното и захарта и се варят на бавен огън при постоянно бъркане до получаването на гъста кашица. Жълтъците се разбиват със 100 гр. захар. Смесват се студеното прясно мляко, брашното и останалата захар. Тази смес се налива в жълтъците. На тих огън се вари до кремообразно състояние, като се разбърква постоянно. Лешниковото тесто се сипва в купичка и се оставя в хладилник. Когато леко изстине, отгоре се налива млечният крем. Украсява се с печени лешници.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s