Лимонов крем с боровинки

Продукти:
20 мл. лимонов сок, 400 гр. захар, 250 гр. масло, 8 яйца, настъргана кора и сока от 4 лимона, 12 бишкоти.

За сиропа:
180 гр. боровинки, 50 мл. лимонов сок, 90 гр. захар, кардамон, 1 щипка черен пипер.

Начин на приготвяне:
Разбитите яйца, захар, лимонов сок и настърганите кори се смесват и се бъркат на водна баня около 10 минути, докато се сгъстят. След като се свалят от огъня, се слага и маслото. Боровинките, лимоновия сок и захарта заедно с 400 мл. вода се варят до сгъстяване. Добавят се подправките. Десертът се сервира с бишкоти.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s