Овесени ябълкови сладки

Продукти:
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно, 1 ч.ч. груби овесени ядки, 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. бакпулвер, 2 ч.л. канела, 1 яйце, 3/4 ч.ч. прясно мляко, 1/4 к.ч. олио, 1 ябълка, 3/4 к.ч. стафиди, олио за намазване.

Начин на приготвяне:
Брашното, овесените ядки, солта, бакпулверът и канелата се смесват в купа. В друг съд се разбива яйцето, добавят се млякото, олиото, настърганата ябълка и стафидите. Прибавя се и стевията, разбърква се и сместа се изсипва в купата с брашното. Оформят се сладки с големина по желание. Подреждат се в намазнена тава и се пекат 15–20 минути в сгорещена до 200 градуса фурна.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s