Прасковен чийзкейк

Продукти:
За блата:
150 гр. обикновени бисквити, 100 гр. маргарин, 2 с.л. захар.
За крема:
500 гр. кремa сирене, 200 гр. подсладено кондензирано мляко, 1 капсула лимонова есенция, 1 пакетче желатин.
За топинга:
500 гр. праскови, 3 с.л. захар, 1–2 с.л. нишесте, 1/2 ч.л. канела, 1/8 ч.л. индийско орехче, 1/8 джинджифил.

Начин на приготвяне:
Бисквитите се слагат в блендер, поръсват се със захарта и се смилат на трохи. Постепенно се налива разтопеният маргарин, като продължава да се мели. Основата на форма с пръстен (с диаметър 24 см.) се покрива с алуминиево фолио. Отгоре се разпределя бисквитената смес, като се притиска добре и по стените на формата се оформя ръб. Желатинът се залива със студена вода (5 с.л. вода на 1 с.л. желатин), оставя се да набъбне и се разтваря на водна баня. Кремa сиренето и кондензираното мляко се смесват и се разбиват. Полученият крем се ароматизира с лимоновата есенция и в него се налива желатинът, като се разбива. Бисквитеният блат се покрива равномерно с крема и десертът се оставя в хладилник, за да стегне. Прасковите се нарязват на парчета, слагат се в малка тенджера, поръсват се със захарта и се ароматизират с джинджифила,индийското орехче и канелата. Загряват се за 1–2 минути и се добавя разтвореното във вода нишесте. Когато топингът се уплътни, се дръпва от огъня, оставя се да се охлади и се нанася върху стегнатия чийзкейк. Пръстенът на формата се маха,десертът се нарязва и се сервира.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s