Сиропирани палачинки

Продукти:
3 яйца, 5 с.л. брашно, 100 мл. прясно мляко, 1 щипка сол, 1 щипка захар, 1–2 капки ванилова есенция, 2 с.л. кафява захар, 150 мл. портокалов или друг сок, kраве масло за изпичане.

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват добре с брашното. След това постепенно се налива млякото и се бърка, докато се получи рядко тесто. Добавят се захарта, солта и ванилията и отново се разбърква. В намазнен тиган се изпичат палачинки, които се навиват на руло и се режат на ленти. В отделен съд се карамелизира леко кафявата захар, към нея се долива плодовия сок, добавят се лентите от палачинки и се бърка 2–3 минути непрекъснато.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s