Шоколадова маркиза

Продукти:
150 гр. фин млечен шоколад, 200 гр. масло, 6 жълтъка, 6 белтъка, 100 мл. сладкарска сметана, 100 гр. орехови ядки, 1 огнеупорна купичка, тенджерка за водна баня.

Начин на приготвяне:
Шоколадът се натрошава и слага в огнеупорната купичка. Тя се потапя в по–голямата от нея тенджерка, която се налива до половината с вода. Котлонът отначало се включва на по-висока температура, а после се намалява така, че водата в тенджерата да ври тихо. Постепенно в разтопения шоколад се сипва маслото и се разбива внимателно. Едно по едно се прибавят и жълтъците и постпено се разбърква. Купичката се изважда от водната баня. Разбитите на гъста пяна белтъци се сипват в шоколадовата смес и тя се сипва в чаши. Охлажда се и се украсява с разбита сметана и орехови ядки.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s