Ябълков щрудел

Продукти:
1 пакет финни точени кори за баница, 600 гр. ябълки (2-3 средно големи, или един компотен буркан сладко от ябълки, ако имате), 200 гр. захар, 100 гр. орехови ядки, 50 гр. галета, 1/2 есенция ром, 1 ч.л. канела, мазнина за намазване на корите, пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне:
Ябълките се обелват, почистват се от семките и се настъргват на едро ренде.Смесвате ги със захарта, едро нарязани или счукани орехи, канелата, галетата и ромовата есенция. Всяка кора се намазва до половината с мазнина и се прегъва на две по дължина. Поръсва се с плънката и се навива на руло (по желание може и на охлюв). Подреждат се в намазнена тавичка, поръсват се съвсем леко с мазнина и се пекат до зачервяване в предварително загрята фурна. След като изстине щруделът се поръсва обилно с пудра захар.

Advertisements

2 comments on “Ябълков щрудел

  1. Само един въпрос имам. Понеже за първи път през живота си чувам за „ромова есенция“ и едва ли ще я намеря в Кауфланд, та може ли вместо нея да взема едно дупенце (двестаграмка) Карнобатски или каквото има там и да капна 30-50 грама? Ще стане ли?

  2. Ами ако искаш може и да я пропуснеш, а евентуално можеш да я намериш в Кауфланд при щандовете където стоят пудрата захар, бакпулверите , нишестетата и прочие. Не знам как са подредени при вас щандовете но можеш да се поразстърсиш след щандовете със захарта и брашната мисля. Пък както казах и в началото можеш и да пропуснеш. С канелата мисля ще е предостатъчно само :). Май доста се поувлякох с разяснението…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s