Крем „Брюле” с карамелизиран ананас

Продукти:
5 с.л. захар, 4 жълтъка, 200 мл. сладкарска сметана, 1 ванилия, 100 гр. ананас, 50 гр. за карамелeната коричка.

Начин на приготвяне:
3 с.л. захар и жълтъците се бият с миксер около 3 минути. Сипват се в дълбока касерола и се поставят на водна баня. Добавя се сметаната. Kремът се бърка без прекъсване около 8 минути. Добавя се ванилията и се разбърква добре. Ананасът се реже на кубчета и се карамелизира в останалите 2 с.л. захар. Част от ананаса се сипва в крема, а другата част се оставя за украса. Купички за крем се пълнят със сместа и ръси със сместа и се оставят в хладилник. Преди консумация се ръси със захар и се карамелизира със сладкарска горелка или на горен нагрят реотан на фурна.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s