Компот от череши

Изчистените от дръжките плодове, добре измити, се насипват в буркани, които леко се стръскват за да се наместят черешите. Приготвя се сироп, чието количество се определя в зависимост от броя на бурканите (0,800мл), като за всеки буркан се предвиждат 6 супени лъжици захар. Плодовете се заливат с горещ сироп. Стерилизират се 20 минути, ако черешите са с костилки, и 15 минути ако са без костилки.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s