Конфитюр от вишни с малко захар

Продукти:
1 кг. вишни, 1 1/2 ч.ч. захар, 1/4 ч.л. лимонена киселина.

Начин на приготвяне:
Измитите, изчистени от дръжките и костилките вишни се изсипват в дълбока тава (количеството не трябва да е голямо, защото кипи много силно). Пекат се в силна фурна, докато омекнат. След това се насипват със захарта и леко се объркват. Когато конфитюрът се сгъсти, добавя се лимонената киселина. Пече се още 2-3 минути. Горещ, конфитюрът се насипва в сухи затоплени буркани, които се затварят и се стерилизират 7 минути.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s