Конфитюр от череши и ягоди

Продукти:
3кг. череши, 3кг. ягоди, 1,500кг. захар, 1ч.л. лимонена киселина.

Начин на приготвяне:
Изчистените и добре измити плодове се слагат да врят без вода. Когато сместа започне да се сгъстява, прибавя се захарта, а 5 минути преди сваляне от огъня се добавя лимонената киселина. Конфитюрът се вари, като се бърка с дървена лъжица или лопатка, докато се сгъсти толкова, че след бъркалката да остава следа. Насипва се в сухи и затоплени буркани. Оставя се открит, докато хване коричка.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s