Мармалад от череши

Продукти:
1кг. череши, 500гр. захар, 1/2 ч.л. лимонена киселина.

Начин на приготвяне:
Измитите, почистени от дръжките и костилкие череши се слагат да врят цели или предварително смлени със захарта. Варят се на засилващ се огън при постоянно бъркане. Лимонената киселина се добавя към кра на варенето, когато бъркалката започва да оставя следа. По вкус може в мармалада да се поставят и листа от индрише за аромат. Горещият мармалад се насипва в сухи затоплени буркани. Оставят се да изстине, докато хване коричка, или бурканите се затварят с капачки.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s