Сироп от вишни

Продукти:
3 кг. вишни, 2 кг. захар, 1 1/2 лъжичка лимонена киселина.

Начин на приготвяне:
Измитите вишни се почистват от дръжките. Костилките им се вадят над съда, в който ще се вари сиропът, за да не се губи от сока им. Посмачкват се и се претриват през пластмасово сито. Остават се за 24 часа в хладилника. След това се прецеждат през марля. На 1 чаена чаша от сока се добавя 1/2 кг. захар. Вари се, докато започне да се сгъстява. Накрая се добавя лимонената киселина. Пяната постоянно се обира. След като поизстине, сиропът се налива в тъмни бутилки, които се съхраняват на хладно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s