Сладко от вишни

Продукти:
1 кг. вишни, 1,200 кг. захар, 1 чаена лъжичка лимонена киселина.

Начин на приготвяне:
Измитите, изчистени от дръжките и костилките вишни се нареждат от вечерта върху слой захар, посипана на дъното на съда, в който ще се вари сладкото. След всеки ред вишни се насипва захар, като най-отгоре също трябва да има захар. След 8-10 часа сладкото се слага на огъня. Бърка се малко и внимателно, за да не се нарушава целостта на плодовете. С решетеста лъжица се отнема пяната. Към края на варенето се добавя лимонената киселина и се вари още 1-2 минути. Горещото сладко се насипва в сухи и буркани. Бурканите се затварят и се обръщат, докато сладкото изстине.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s