Сладко от череши

Продукти:
1кг. череши, 1,200кг. захар, 2 1/2 ч.ч вода, 1 ч.л. лимонена киселина.

Начин на приготвяне:
Здрави и добре узрели череши, по-добре бели, се измиват, изчистват от дръжките и костилките и се насипват в широк съд на слоеве – ред череши, ред захар. След 1 час се заливат с водата и се варят на силен огън. Лимонената киселина се добавя 5 минути преди да се свали сладкото от огъня. Още горещо, то се насипва в буркани. Бурканите се затварят и обръщат с капачките на долу, докато изстинат. Тъй като черешите нямат свой силен аромат, добре е да се приготвят заедно с други, по-ароматни плодове.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s