Аспержи с яйца на очи

Вземат се 1/2 кг. еднакво големи аспержи, обелват се, връзват се на снопчета по 10 – 12, сваряват се в подсолена вода, а след това се отцеждат. Отделно в подсолена вода, подправена с 1 – 2 лъжици оцет, се сваряват забулени яйца (на очи), като на човек се предвиждат по едно – две яйца. В средата на голяма чиния се нареждат листа от салата. Върху тях се нареждат аспержите, а наоколо – яйцата. Отделно се поднася майонеза, приготвена от 2 жълтъка.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s