Бърз гювеч

Продукти:
2 глави лук, 1 патладжан, 2 по-големи тиквички, половин килограм домати, 4 големи пиперки, 5 картофа, няколко скилидки чесън, половин ч.ч. олио, джоджен, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Нарязва се лука на филийки, патладжанът, предварително нарязан, посолен и оцеден – на кубчета, както и тиквичките. Доматите и пиперките се режат на четвъртинки. Половината от олиото се загрява се загряват в дълбок съд и в него се задушават патладжаните. След 2 – З минути се добавя останалото олио и нарязаните на филийки картофи. В глинен съд се изсипва всичко това, като се смесва с тиквичките, пиперките,доматите и лука. Гювечът се поръсва със счукания чесън, ситно смления черен пипер и солта. Похлупва се и се оставя да се задуши във фурната на бавен огън.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s