Гъбени крокети с пушен кашкавал

Продукти:
500 гр. консервирани или пресни гъби. За соса бешамел: З с.л. масло, 2 яйца, 7 – 8 с.л. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 – З с.л. галета, 100 гр. пушен кашкавал, олио за пържене, сол на вкус, млян черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:
Пресните гъби се почистват, нарязват се на много ситно и се сваряват в подсолена вода с щипка кориандър. Консервираните гъби само се отцеждат. В маслото се запържва брашното, разрежда се с млякото с разбитото в него яйца и се вари на тих огън до сгъстяване. Подправя се със сол и пипер и се разбърква с гъбите. 0лиото се загрява добре. С намазана с масло лъжица се оформят крокети, овалват се в галетата и се пържат в олиото от двете страни до златисто. Пушеният кашкавал се настъргва на ситно. 0ще топли, гъбените крокети се наръсват с него и по желание и с дребно нарязан магданоз. Предястието се поднася върху зелени листа салата, гарнирано с маслини и резени лимон.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s