Задушена коприва

Продукти:
500гр. млада коприва, 100гр. ориз, 90мл. олио, 300гр. кисело мляко, 2-3 глави лук,
1 връзка магданоз, няколко стръка джоджен, 1 лъжичка червен пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Почистете копривата, сложете я в тенджерата, посолете, прибавете ориза, лука, нарязан на тънки филийки, олиото, червения пипер, нарязания на ситно магданоз, джоджена. Залейте с 300мл. гореща вода и сложете капака. Оставете ястието да ври на тих огън, като внимавате да не остане без вода. Поднесете с киселото мляко.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s