Зелен лук по италиански

Продукти:
500гр. зелен лук, 160гр. ориз, 200мл. прясно олио, 50гр. настърган кашкавал, 3 яйца, 2-3 домата,
1 връзка магданоз, мазнина, 1 лъжичка червен пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Нарежете лука на парчета, дълги около 2 см., и леко задушете в мазнината, докато омекне. Посолете, прибавете ориза и нарязаните на дребно домати. Объркайте, поръсете със ситно нарязания магданоз и 1 лъжичка червен пипер. Изсипете сместа в тавичка, залейте с гореща вода и печете, докато оризът омекне. Залейте с прясното мляко, в което сте разбили яйцата. Запечете и малко преди ястието да бъде напълно готово, поръсете с настъргания кашкавал.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s