Коприва с орехи

Продукти:
500-600гр. млада коприва, 50гр. орехови ядки, 2 лъжици брашно, 3 лъжици олио, магданоз, червен пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Добре почистената коприва сварете в леко подсолена вода. Когато омекне достатъчно, стрийте я с дървена лъжица или с миксер. Отделно запържете брашно в олиото, прибавете червения пипер и налейте вода, за да получите умерено гъсто пюре. Варете още около 10на минути. Преди да свалите ястието от огъня, добавете ситно нарязания магданоз. Разпределете копривата в чиниите за сервиране и поръсете със счуканите орехи.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s