Коприва с хрян

Продукти:
750гр. коприва, 100мл. олио, 3 лъжици брашно, 1 глава лук, 1/2 чаша счукани орехи,
1 средно голям корен хрян, оцет, магданоз, червен пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Сварете почистената коприва в подсолена вода. Отцедете я и я нарежете на ситно. Прибавете я кум задушения, нарязан на ситно лук, към който предварително сте прибавили брашното и червения пипер. Объркайте всичко и залейте с част от водата, в която е вряла копривата. Варете ястието на тих огън около 20 минути. Поръсете със ситно нарязан магданоз счукани орехи. При поднасянето поръсете с настъргания хрян, подкиселен с винен оцет.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s