Лапад с ориз

Продукти:
2-3 връзки лапад, 2 връзки зелен лук, 220гр. ориз, 300гр. кисело мляко, 60гр. масло, 4-5 лъжици олио, 1 връзка магданоз, 1 връзка джоджен, 1 лъжичка червен пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Нарежете зеленият лук на ситно и го задушете в олиото и 3-4 лъжици вода. Когато поомекне, прибавете нарязаният на ситно лапад, ориза, поръсете с червения пипер, посолете. Добавете нарязаните магданоз и джоджен, залейте с 2 чаши вода и варете на тих огън. Поднесете с кисело мляко и по желание полейте лапада със сгорещено масло, в което сте сложили щипка червен пипер.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s