Пюре от киселец

Продукти:
500 гр. киселец, 75гр. брашно, 90мл. олио, 300мл. прясно мляко, 30гр. масло, 2 яйца,
1/2 лъжичка червен пипер, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете на ситно киселеца. Задушете го за няколко минути, като непрекъснато бъркане. Запържете брашното с олиото и разредете с прясното мляко. Посолете и когато заври, прибавете задушения киселец. Оставете на тих огън за 10 минути. Накрая прибавете двата разбити жълтъка и маслото, поръсете с червен пипер и със смлян черен пипер. Ястието можете да поднесете и с яйца на очи.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s