Бешамел с кашкавал

Продукти:
4с.л. брашно; 4с.л. масло; 1/2 литър пр. мляко; 3 яйца; 100гр. кашкавал; още 2 яйца; галета; чер пипер; сол; магданоз.

Начин на приготвяне:
Пържим брашното в маслото до порозовяване. Разреждаме с млякото, за да се получи гъста каша. Сваляме от котлона и като поизстине, прибавяме два жълтъка. Белтъците им, сварени, нарязани наситно, заедно с другите 3 твърдо сварени яйца размесваме с кашата, прибавяме настъргания кашкавал. Всичко това посоляваме и наръсваме с черния пипер. Изсипваме сместа в тавичка, намазана с масло. Отгоре слагаме галета, парченца масло и печем. Когато се изпече, нарязваме на парчета и поднасяме с доматен сок.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s