Солени „картофчета“

Продукти:
300гр. брашно, 60гр. масло, 6 яйца, 1 ч.ч настърган кашкавал, сол.

Начин на приготвяне:
Сложете в съд маслото, 400мл вода и щ. сол да заврят. Добавете брашното и бъркайте, докато се отдели от съда. Отстранете съда от огъня и оставете сместа да изстине. Прибавете едно по едно яйцата, бъркайте непрекъснато,за да може сместа да ги поеме. Накрая прибавете настъргания кашкавал. С намаслени ръце направете топчета, наредете ги в намаслена и поръсена с брашно тавичка. От горе напръскайте с малко разтопено масло и допълнително с настърган кашкавал. Печете в умерена фурна до зачервяване.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s