Паниран карфиол

Продукти:
1 голяма глава карфиол, 40-50 гр. брашно, 200-250 мл. олио, 100 гр. галета, 2 яйца, чер пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Почистете карфиола, разделете го на розички и го пуснете във вряща подсолена вода. Когато карфиолът е почти омекнал, извадете го от водата и го оставете да се отцеди. Оваляйте всяка розичка последователно в брашно, разбито яйце и галета. Пържете в предварително загрято олио. Карфиолът трябва да плува във мазнината. Пържете от всяка страна до зачервяване под похлупак, за да омекне добре. Сервирайте карфиола, поръсен с чер пипер, самостоятелно, с картофено пюре или салата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s