Суфле от моркови

Продукти:
750 гр. моркови, 300 мл. прясно мляко, 1 с.л. олио, 2 с.л. брашно, 3 яйца, магданоз, чер пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Сварете морковите в подсолена вода. Като поомекнат, ги извадете и ги нарежете на кръгчета, отцедете и ги пасирайте. От брашното, млякото и олиото направете сос Бешамел. Смесете го с пюрето и разбъркайте добре. Прибавете ситно нарязания магданоз, поръсете със сол и чер пипер. Накрая прибавете разбитите жълтъци и разбитите на сняг белтъци. Разбъркайте малко и сложете сместа в намаслена тавичка (или в отделни купички), намазана с мазнина. Печете 10 мин. Поднесете като предястие или като гарнитура към риба или месо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s