Суфле от спанак

Продукти:
1 кг. спанак, 100 гр. кр. масло, 60 гр. кашкавал, 100 гр. шунка, 330 мл. прясно мляко, 5 яйца, 4 равни с.л. брашно, индийско орехче, чер пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Запържете почти цялото количество масло с брашното. Свалете от огъня и прибавете млякото като бъркате непрекъснато за да получите средно гъст сос. Когато изстине, прибавете жълтъците, черния пипер, настърганото индийско орехче. Сварете спанака, отцедете го и го нарежете на ситно или го пасирайте. Вече изстинал го прибавете към млечната смес. Нарежете на ситно шунката и я прибавете към спаначената смес заедно с разбитите на сняг белтъци (вместо шунка може да добавите сирене Крема или 60 гр. натрошено сирене). Поставете сместа в намазана с масло тавичка. Печете около 15на минутки. Суфлето трябва да бухне. Оставете го 1-2 минутки в изключена и отворена фурна.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s