Хайвер от картофи

Продукти:
500 гр. картофи, 1 яйце, 1 малка глава лук, олио, лимонов сок, чер пипер, маслини, магданоз,

Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и още горещи ги намачкайте. Прибавете сварения и стрит яйчен жълтък, настъргания лук, нарязания на ситно магданоз, поръсете с олио, чер пипер и посолете. Подкиселете с лимоновия сок или разтворена във вода лимонена киселина. Объркайте всичко това до хомогенна смес. Поднесете в подходяща чиния, а отстрани украсете с маслини. Можете да използвате и сварения белтък от яйцето, нарязан на ивички.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s