Хайвер

Продукти:
100гр. хайвер; 1 ч.ч пр. мляко; 1 глава лук; 2 филий бял хляб без кората или 1 к.ч. галета; около 2 ч.ч. олио или зехтин; сокът от 1 лимон; сол; Украса: маслини; магданоз.

Начин на приготвяне:
Хайвера накисваме в млякото (ако е със ципи внимателно ги отстраняваме). Бъркаме с миксер, като прибавяме по малко от хляба, добре изкиснат във водата. Слагаме настъргания или много ситно нарязания лук и капка по капка олиото. Когато сместа побелее и стане пухкава като каймак, прибавяме сока от лимона и половин кафяна чашка топла вода. При необходимост досоляваме.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s