Яйца на фурна

Продукти:
100 мл. прясно мляко, 60 гр. масло, 9 яйца, 1 филия хляб, чер пипер, червен пипер, магданоз, сол.

Начин на приготвяне:
Сварете добре 8 яйца, оставете едното сурово. Обелете ги, срежете ги напречно малко по-горе от средата. Извадете жълтъците, пасирайте ги и ги смесете със ситно нарязания магданоз, натопената в мляко и изцедена среда на хляба, поръсете с чер пипер и овкусете със сол. Разбъркайте добре всичко заедно със суровото яйце. Със сместа напълнете празните белтъци, а от горе сложете капачетата от белтък. Остатъкът о плънката разпръснете в леко намаслена тавичка. Подредете яйцата, залейте всичко с разтопеното масло, в което сте сложили малко червен пипер и запечете във фурна.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s