Яйца със сос

Продукти:
5-6 яйца; вода; 1с.л. сол, оцет; 3 с.л. масло; 3 с.л. брашно; китка магданоз; 1 глава лук; чер и червен пипер; лимон.

Начин на приготвяне:
В сгорещеното масло пържим ситно нарязания лук, ситния магданоз и брашното. Прибавяме по малко хладка вода, докато кашата стане гъста и гладка. (Вместо вода може да се сложи пр. мляко). Оставяме соса да ври 5 минути. Варим студена вода с оцета и малко сол, когато кипне, пускаме едно по едно яйцата и внимаваме да останат цели. Сварените яйца слагаме върху соса. Подправяме с лимон.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s