Пилешка салата

Продукти:

За соса:
200 гр. майонеза, 100 мл. заквасена сметана, 2 с.л. сок от ябълка, сол и млян черен пипер, настъргано индийско орехче.

Освен това:
300 гр. сварено пилешко месо, 3 стръка целина, 1 червена ябълка, 2 стръка пресен лук, 1 малка глава червена маруля, няколко листа от маруля, 80 гр. запечени натрошени орехи, 4 репички.

Начин на приготвяне:
За соса – разбъркваме майонезата, квасената сметана, ябълковия сок, малко сол, млян черен пипер и индийско орехче. Пилешкото месо обезкостяваме, махаме кожата и го нарязваме на ивички. Измиваме стръкчетата от целина, почистваме ги и ги нарязваме на парченца. Ябълката измиваме с гореща вода, разрязваме я на 4, махаме семената и я накълцваме заедно с кората. Пресния лук измиваме, почистваме и нарязваме на кръгчета. Изсипваме всички продукти в голяма купа. Поливаме със соса и разбъркваме добре. Листата на марулята изсипваме и поставяме в 4 чинии или на дъното на голяма купа. Измиваме репичките, разрязваме ги по дължина и ги накълцваме на колелца. Поставяме пилешката салата върху листа от маруля и я поръсваме със запечени орехи. Отстрани слагаме репички и сервираме салатата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s