Плодова салата „Фиеста”

Продукти:
1 зелена салатка, 4 портокала, 1 грейпфурт, ½ глава бяла ряпа или алабаш, 5–6 червени репички.

За дресинга:
прясно изцеден сок от 1 лайм, 4 с.л. обезмаслено кисело мляко, 4 с.л. майонеза, 1 с.л. мед, щипка черен пипер и сол.

За украсата (по желание):
семена от 1 нар, 4 с.л. печени тиквени семки, 2 с.л. нарязан на дребно кориандър.

Начин на приготвяне:
Нарежете зелената салата на дребно и я поставете в подходяща купа. Обелете портокалите и грейпфурта и отстранете ципата от всяко парче. Прибавете ряпата (алабаша) и червените репички, които предварително сте нарязали на кубчета. Оставете купата за около 30 мин. в хладилника. В малка купичка смесете продуктите за дресинга и разбъркайте до получаване на еднородна смес. След като извадите салатата от хладилника, полейте с дресинга. По желание поръсете със семената от нара, печените тиквени семки и кориандъра.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s