Салата от зелен фасул по туниски

Продукти:
500 гр. зелен фасул, 3 с.л. зехтин, 2 с.л. оцет, 2 яйца, 100 гр. маслини, 1/2 к.л. млян черен пипер, сол на вкус, щипка кориандър.

Начин на приготвяне:
Зеленият фасул се почиства от дръжчиците, измива се на течаща вода и се разрязва на две. Кипва се в подсолена вода и се вари до омекване. Отцежда се в гевгир и се сипва в салатиера. Поръсва се със солта, пипера, кориандъра, зехтина и оцета. Разбърква се и се оформя на купчинка. Костилките на маслините се изваждат. Около купчинката зелен фасул и на върха й се нареждат маслините. По желание в салатата може да се добавят и резени твърдо сварени яйца.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s