Салата от попарен чесън с риба

Продукти:
1 връзка пресен чесън, 1 средно голяма мерлуза, 3 с.л. брашно, 1 к.ч. олио, 3 с.л. оцет, 2 к.ч. вода, 1/2 ч.л. захар, 1/2 връзка копър, сол.

Начин на приготвяне:
Рибата се почиства и измива, нарязва се на порций, посолява се, овалва се в брашното и се изпържва в сгорещеното олио. От оцета, водата, солта и захарта се приготвя марината, в която, след като заври, се пуска предварително почистеният, измит и нарязан на парчета от 2-3 см. чесън. След повторно завиране на маринатата съдът се отстранява от огъня и се оставя на студено. Напълно изстиналият чесън се отцежда, посавя се подходящ съд и се смесва с дребно нарязания копър и изпържената риба.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s