Салата от прясно зеле

Взема се малка твърда зелка, почиства се от грозните листа, разрязва се на осминки и се сварява в подсолена вода. Свареното зеле се изважда внимателно, оставя се да се отцеди и изстине, след което се нарежда симетрично в салатиера, полива се с 2–3 лъжици оцет и 4-5 лъжици олио, поръсва се с черен пипер. Салатата трябва да се приготви поне 2 часа преди поднасянето й. Тя става още по–вкусна ако остане за другия ден.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s