Салата с зелен лук, яйца и гъби

Продукти:
1 връзка зелен лук, 1-2 стръка пресен лук, 100 гр. маринован гъби, 3 твърдо сварени яйца, 1 с.л. оцет, 1/2 ч.ч. вино, 3-4 с.л. растително масло или сметана, червен пипер, магданоз, копър, сол.

Начин на приготвяне:
Двата вида лук се нарязват много ситно, поръсват се със сол, разтворена във малко вода и смес от оцет и виното, разбъркват се и се слагат в салатиерата, заливат се с растително масло (или сметаната) и се гарнират с четвъртинки твърдо сварени яйца, наръсени с щипка сол и червен пипер. Отгоре салатата се поръсва със смес от скълцан магданоз и копър.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s