Салата с калмари

Продукти:
2 зелени салати, 1 крастсвица, 1 връзка зелен лук, по 50 гр. синьо сирене и сирене гауда,
100 гр. маслини, 2 твърдо сварени яйца, 3 с.л. зехтин, щипка сол и лимонов сок, 150–200 гр. панирани калмарени кръгчета (полуфабрикати готови за пържене), 100 гр. лек сметанов дресинг.

Начин на приготвяне:
Салатите се накълцват на едро .Към тях се добавят обелената краставица, нарязана на едри четвъртинки, зеленият лук, също нарязан на едро, обезкостените маслини, синьото сирене на кубчета, твърдо сварените яйца – на едри четвъртинки, сиренето гауда – на малки кубчета. Салатата се подправя със сол и лимон и се залива със зехтина, без да се разбърква. Калмарените кръгчета се изпържват и се отцеждат от мазнината върху салфетка. Разпределят се в салатата и се залива с лек сметанов дресинг.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s