Салата с пушено филе

Продукти:
600 гр. маруля (рукола), по 400 гр. портокал и грейпфурт, 400 гр. хляб за тост, 80 гр. зехтин,
щипка ригън, 200 гр. пушено пилешко филе, 80 гр. балсамов оцет, листа мащерка, 1 ч.л. мед.

Начин на приготвяне:
Марулята се накъсва на едри парчета, прибавят се изчистените от корите, ципите и жилките и нарязаните на кубчета портокали и грейпфрут. От хляба се приготвят билкови крутони, като филийките се нарязват на кубчета, поставят се в тавичка, поръсва се със зехтин и ригън на вкус и се запичат. След като крутоните изстинат, се прибавят към салатата. Пушеното филе се нарязва на тънки ленти и се добавя към продуктите. Дресингът се приготвя, като балсамовият оцет, зехтинът, мащерката, 2 с.л. сок от грейпфрут и портокал и медът се разбърква добре и с тях се полива салатата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s