Спаначена салата с репички в портокалово-канелен винегрет

Продукти
250 гр. свежи листа спанак, 2 връзки репички, 2 портокала, 50–100 гр. бадеми.

За портокалово–канеления винегрет:
60 мл. зехтин (1 к.ч.), 2 с.л. лимонов сок, 2 с.л. портокалов сок, 1 ½ захар, ½ ч.л. канела, 2 щипки смлян кимион, 2 щипки черен пипер, ½ ч.л. сол.

Начин на приготвяне:
Спанакът се измива, подсушава, реже се на ивички и се смесва с почистените и нарязани репички. На портокалите се бели кората и се филетират, като за целта се взема с малко ножче от месестата част между ципите на всеки резен, след което се добавят при останалите зеленчуци. Всички съставки за винегрета се смесват в малка купа и се разбиват с тел. С винегрета се поливат зеленчуците, внимателно се разбъркват и салатата се прехвърля в чинии, като се поръсва с настърганите бадеми.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s