Андалуско гаспачо

Продукти:
1 филия сух бял хляб (без кората), 2 скилидки чесън, 700 гр. домати, 1 малка краставица, 1 к.ч майонеза, 2-3 с.л. оцет, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 1 щипка захар, 1-2 с.л. ситно настърган лук, червен пипер, чер пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Попарваме доматите и ги обелваме. Отделяме един по-голям домат, а останалите претриваме през цедка заедно със накиснатия и отцеден хляб. Разреждаме майонезата с оцета и я прибавяме към доматите. Наливаме 3 ч.ч вода. Прибавяме ситно настъргания лук, посоляваме и подправяме със захарта, червения и черен пипер. Почистваме от семената отделения домат и обелената краставица, нарязваме ги на кубчета и ги прибавяме към супата. Поръсваме със ситно нарязаният магданоз. Поднасяме супата с кубчета лед.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s