Борш с месо по украински

Продукти:
700 гр. телешко месо с кокал, 1 малка глава червено цвекло, 1/2 прясна зелка, 2 моркова, 1 връзка корени за супа, 2-3 домата, 2 скилидки чесън, 1 с.л. брашно, 1 с.л. захар, 2 ч.л. оцет, 100 мл. сметана, сол, дафинов лист, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:
Почистеното цвекло се нарязва заедно с ароматните корени, прибавят се нарязаните на кубчета картофи и нарязаното зеле и се варят в слабо подсолена вода около 20 минути. Нарязаното месо се задушава и после се вари при зеленчуците. Прибавя се запръжката, приготвена от от останалата мазнина и брашното, ситно нарязаните домати, дафиновият лист, черния пипер и сол на вкус. Боршът след като кипне се оставя да къкри на тих огън. В последните 10 минути се добавя счукания чесън и при поднасянето всяка порция се слагат по 1 супена лъжица сметана и ситно нарязан магданоз.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s